Kruidenierswaren > Sauzen > Universeel plantenextract Gastric bearnaise 250ml THT 30/03/2025
Universeel plantenextract Gastric bearnaise 250ml THT 30/03/2025
Tierenteyn-VerlentGentHet Louis Vedy plantenextract bestaat al sinds de 19e eeuw en wordt sinds de jaren ’50 door ons bereid. Het is de onmisbare basis voor béarnaisesaus, maar kan ook als een andere azijn in dressings gebruikt worden.
Om de echte Bearnaise te bekomen:
Per persoon: 1 eierdooier mengen met 1 eetlepel extract. Dit mengsel in een warmwaterbad plaatsen (niet laten koken),kloppen en voldoende laten indikken.
Uit het warmwaterbad halen, 1 eetlepel boter toevoegen, wat fijngehakte peterselie.Breng op smaak met een beetje zout.
Voor een mousselinesaus,stijf geklopte room toevoegen. Dit extract kan als basis dienen voor uw mayonaise,béchamelsaus, vinaigrettes,stoofkarbonnaden,enz.
Het kan eveneens dienen om braadfonds te ontvetten en voor iedere bereiding op basis van azijn.
Ingrediënten: azijn(3°),dragon,sjalotten,peper & zout